Hent guiden: 10 skridt til succes i dit nye direktørjob

Opsagt som topleder – vær kritisk over for din executive outplacement-udbyder

Den øverste placering kan hurtigt blive varm, når ansvar for manglende resultater eller svigtende ordrer skal placeres. Derfor vil langt de fleste topledere opleve at blive opsagt i løbet af deres karriere.

Af Ida Bratting Kongsted, CEO AS3 Executive

Det kender du måske allerede til? Når opsigelsen er eksekveret, begynder forhandlingerne om en fratrædelsesaftale, og her bør executive outplacement indgå som et vigtigt element.

Topledere har også fordel af outplacement

Lige som en afskedigelse af en topleder adskiller sig fra normale opsigelser, adskiller executive outplacement sig også fra et traditionelt outplacement-forløb.

Læs også: Vær kritisk - stil disse 10 spørgsmål til din executive outplacement-udbyder

Målet for executive outplacement er, at du går den hurtigste vej mod dit næste karriereskridt. Det handler ikke om at hjælpe med at skrive CV’er eller formulere ansøgninger, men derimod om at kortlægge og afklare kompetencer, ambitioner og netværk, opstille mål og udarbejde en strategi og handlingsplan, der fører dig til din målsætning.

Executive outplacement er altså ikke hovedløs samtalekunst, men klassisk strategiarbejde. Det er et værktøj, som du kan anvende til at understøtte dine ambitioner og facilitere din afklarings- og jobsøgningsproces.

Vælg executive outplacement-udbyder efter dine behov

Som topledere er den vigtigste faktor for udbydere af executive outplacement, at de kan facilitere den mest relevante netværksstrategi, hvilket eksempelvis indebærer at stille netværksgrupper og -eksperter til rådighed.

De bedste netværksstrategier kræver et indgående kendskab til executive jobmarkedet og headhuntere, ikke blot i Danmark, men globalt.

Det er også vigtigt, at du overvejer, hvilke ressourcer og kompetencer leverandøren kan tilbyde. Professionel executive outplacement kan ikke nøjes med at anvende en enkelt rådgiver, der varetager alle funktioner i forløbet.

Det kræver specialister, der kan varetage dine ønsker om fokus på specifikke brancher, personlig branding og eventuelt muligheder for at gennemføre bestyrelsesuddannelse.

Har du som afskediget topleder eksempelvis en ambition om en bestyrelseskarriere, skal du vælge en udbyder, der netop har indgående viden om og kontakt til bestyrelsesmarkedet og derfor kan rådgive dig om bestyrelsespositioner og -uddannelse.

Personlig og digital branding af executives

Som topleder har du en markant synlighed på arbejdsmarkedet og i den offentlige sfære. Samtidig har adfærden på arbejdsmarkedet ændret sig drastisk i løbet af de seneste år.

Personlig branding og social media-strategier får derfor i højere grad betydning for, hvilken position du som topleder indtager udadtil.

Derfor er erfaring med brandingstrategier og kommunikationsplanlægning en afgørende overvejelse, når du skal vælge executive outplacement-udbyder.

Få rådgivning på eget niveau

Noget af det vigtigste i valget af executive outplacement-udbyder er, at du vælger en udbyder, der kan rådgive på toplederniveau og matche dig.

De rådgivere, du møder, skal selv have executive-erfaring, så de kan imødekomme dine behov og forstå kompleksiteten samt sparre i forhold til din faktiske situation.

En executive outplacement-udbyder med det rette erfaringsniveau hos sine rådgivere vil også kunne tilbyde dig et større netværk i både dansk og internationalt erhvervsliv.

80 procent af alle executive stillinger generes i netværket, så ved at vælge en udbyder med et stort netværk, forøger du dine chancer for at åbne døren til det næste sted i den karriere.

vil du i kontakt med os?